a i n z u b a i d a
9 November 2012

Friday, 9 November 2012 @ 08:54 | 0 Comment [s]




Aii. Tarikh dekat title tu sedih sangat. Tamat sudah zaman kanak-kanak. Tamat juga zaman sekolah rendah aku. Aku susah nak cakap yang kami dah berpisah. Aku takkan berpisah dengan kawan-kawan aku jadi takkan ada hari perpisahan. Kalau diizinkan, aku nak masuk darjah satu balik tak nak pindah sekolah. 6 Tahun aku belajar dekat sekolah kebanggaan aku, " Sekolah Rendah Agama Integrasi Bandar Baru Kuala Selangor " Terlalu banyak kenangan aku kat situ. Walaupun dicelah-celah sudut! 

Orang baju biru dengan merah tu lah kawan menggila aku. Ada sorang lagi, nama dia Nur Syafiqah Aliqa, panggil aqilas je. Diorang semua BFF tapi kami lain TFF, Truly Friends Forever. Tu sebenarnya start dari salah sorang cikgu kitorang yg kitorang panggil Sir. Dia garang tapi dulu jelah. Sekarang dah tak. Macam kawan je. Tapi kitorang tetap hormat. Aku tak teringin nak pindah sekolah, tinggalkan kawan2, tinggalkan cikgu, dann, tinggalkan kenangan kitorang yang bertapa kat situ. Aku janji insyALLAH kalau time satu haribulan satu dua ribu dua puluh tu aku masih hidup, aku akan tunggu korang betul-2 kat depan pagar sekolah tu. Ingat lagu rasmi kita, kenangan terindah. Tau! 

Kalau dulu, aku tak rasa apa-apa pun. Tapi sekarang aku dah sampai
penghujung. Aku tak nak berpisah. Sapa2 yg baca dan bersekolah
dekat sekolah kebanggaan aku tu tadi, kalau ada handphone bagi lah
nombor, kalau tukar nombor bgtau la kitorang. Aku tak nak kita berpisah. Selalulah contact. Eh ? Aku akan ingat korang sampai bila-bila. Nak sebut nama ? Boleh je. Sarah, Anne, Wafa, Izzah, Shilla, Aisyah, Amal, Ain, Nawal, Zawanah, Masyitah, Aina, Firda, Farehah, Hajar, Zarifah, Hidayani, Ainul, Widad, Nadia (N) Nadia (R), Syafinas, Azewani, Aina Syahidah, Ezzaty, Athirah, Kamilah dan Alina. They are the best friend ever. Sayangg korang! K sampai sudah bab surat aku
untuk korang. Baca sampai habis kalau sudi. =)


Assalamualaikum, rakan-rakanku. Hari ini hari terakhir kita 
bersama (mungkin),Aku sangat berharap kita dapat bertemu lagi,
Sejujurnya aku tidak menginginkan perpisahanini. Sungguh kejam bagiku. Tiada lagi kita berkumpul bersama, bergurau
senda tak ikut adat dan sesuka hati. Mungkin ini surat terakhir dari rakanmu untukmu kawan.Maafkan rakanmu ini jika tidak mampu menjadi rakan yang terbaik didalam semua. Aku ingin berterima kasih kepadamu kawan kerana sanggup menjadi rakanku.

-Hai! Atas tu bahasa baku, tu yang janggal tu. Haha. Weyy korang. Aku rasa macam cepat sangatlah masa tu berlalu. Aku tak nak berpisah dengan korang! Sungguh! Aku rasa kita dah macam satu family dah. Aku janji akan ingat korang sampai bila-bila. Dengan syarat korang pun sama. Aku takkan kita terputus hubungan. Aku nak kita jadi macam maxis dia tak pernah jemu hantar mesej kat aku. Nanti insyALLAH kalau tak ada hal aku dengan suka citanya akan balas mesej korang tu. Hehe. Lepastu kalau free kita g jalan2 sama2 mengubat rindulah katakan. Aku tahu aku takkan jumpa lagi kawan sehebat korang nanti. Mereka insyALLAH takkan lebih dari korang. Kepada semua kawan2 aku yang comel gila babun ni, selalu ingat yang aku rindu korang. Aku harap kita boleh sama2 macam ni balik  
satu hari nanti. Yelah, nanti aku dah tak da kawan nak gelak ma 
concert jom heboh tu, dah tak da orang nak jadikan aku macam baby, dan 
dah tak da yang nak main macam kanak2 tak boleh nak menggedik 
dengan korang lagi. Aku sayang korang gila2. Bye, wassalam. Jawab salam 
terakhir ni.

Yang benar2 ikhlas,

(ain zubaida bt kamaruzaman)

Dah baca dah ? Terima kasih aku ucapkan kalau kau baca sampai habis.  Haha. Kat tepi-tepi ni
gambar kita semua yang comels-comels lagi cun melecuns. Untuk kenang-kenangan.







Kepada semua pembaca budiman, selamat mengejar pelangi! Tata.
Bye! Semoga kita berjumpa lagi! Sayang korang! Sudah cukup-cukup sudah cukup sampai disini
saja entry kali ni. Assalamualaikum, salam sayang dari aku. =D


Older Post | Newer Post
The Disclaimer


Assalamualaikum. Iam Ain Zubaidaa. Haha. Thanks melawat blog tak seberapa lawa ni. :O *Humble* haha. Rajin rajin lah jadi stalker kat sini. ghagha. kbye. Heyy. I'm fourteen! ᵔᴥᵔ
Stalker comell


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : AinZubaida

Best View at GOOGLE CHROME!


Enjoy this!